Over Tyfoon

Volleybalclub Tyfoon

Commissies

Bij VC Tyfoon zijn meerdere commissies actief voor o.a. de jeugd, technisch, beachvolleybal en voor de scheidrechters. Kijk hieronder voor meer informatie.

Jeugd

De jeugdcommissie is in het leven geroepen om jaarlijks voor de jeugdleden van Tyfoon de mini-toernooien te begeleiden en daarnaast ook leuke activiteiten te organiseren. Dit wordt georganiseerd voor de ABC-jeugd en de mini’s.

De jeugdcommissie zal verschillende activiteiten zoals het jeugdkamp en feestdag activiteiten (sinterklaas, kerst, etc), voor de jeugd, recreatie en competitie voorbereiden, aansturen en uitvoeren.

Zoek je contact met de jeugdcommissie? Of heb je vragen over het jeugdkamp of andere activiteiten? Mail dan naar:

Technisch

Eén van de belangrijkste commissies voor leden is de TC: de technische commissie. De TC zorgt voor alle zaken die in en rond de wedstrijden van belang zijn. Je kunt hierbij denken aan: het indelen van teams, het coördineren van trainers, coaches en andere begeleiding, opleiden van trainers, het indelen van trainingstijden 

De trainer, aanvoerder of coach van een team fungeert als schakel tussen het team en de TC. Hij/zij zorgt ervoor dat de TC geïnformeerd wordt over ontwikkelingen en eventuele problemen. De TC heeft ook met enige regelmaat overleg met de teamindelingen en eventuele wijzigingen. 

 Onze technische commissie is te bereiken via dit mailadres

Beach

De beachcommissie is het meest actief als de zon schijnt. Sinds het beachpark in Stadskanaal is geopend is de beachcommissie opgericht om trainingen te organiseren en materialen te regelen.

Daarnaast worden er met de beachcommissie verschillende toernooien georganiseerd tussen april en september. Neem voor meer informatie ook gerust een kijkje op de beachvolleybalpagina op deze site.  

Voor vragen over de trainingen op het zand of bijvoorbeeld het beachvolleybaltoernooi, neem contact op met:

Scheidsrechters

Tijdens de competitie is het erg belangrijk dat er scheidsrechters zijn die een wedstrijd in goede banen leiden. Per competitiespelend team van NeVoBo moet er een scheidsrechter beschikbaar zijn. Tijdens thuiswedstrijden moet de vereniging zorgen voor scheidsrechters met een NeVoBo licentie (verschillende licenties per niveau). 

De scheidsrechtercoördinator heeft de taak om al deze zaken in goede banen te leiden. Vooraf wordt per thuiswedstrijd per mail rondgestuurd welke scheidsrechters voor welke wedstrijd is ingedeeld. 

Wanneer een scheidsrechter verhinderd is te fluiten, is de ingedeelde scheidsrechter verantwoordelijk om zelf vervanging te regelen. 

Naast het regelen van de scheidsrechters regelt de scheidsrechterscommissie ook de interne opleiding van scheidsrechters. Wanneer je belangstelling hebt om scheidsrechter te worden of hoger (eerste klasse of hoger) wil gaan fluiten, kun je contact opnemen met de scheidsrechtercoördinator:

Een keer meetrainen met Tyfoon?

Lijkt het je leuk om te volleyballen bij Tyfoon? Meld je dan aan om een keer mee te trainen! Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Aan de hand daarvan laten wij je weten met welk team je mee kan trainen en wanneer.

Sponsoren van Tyfoon