Archief

Het was een bijzonder jaar, dat wel!

Hallo Tyfoni’s,

 

Even een terugblik op het afgelopen jaar en vooral een vooruitblik op 2021!

Het was in alle opzichten een bijzonder jaar. Ondanks de beperkingen hebben we met gezamenlijke inspanning er een goed en sportief jaar van weten te maken. Dit was mede mogelijk door de beach faciliteiten waardoor we toch nog veel konden trainen. Mooi om te zien dat iedereen flexibel was in het meebewegen met de beperkingen zodat we toch optimaal gebruik konden maken van de mogelijkheden. Helaas hebben we maar beperkt kunnen volleyballen in competitieverband.

 

We gaan voor nieuwe kansen in dit nieuwe jaar, laten we hopen dat 2021 het jaar wordt waarin we met z’n allen;

-Het 30 jarig jubileum van VC Tyfoon groots gaan vieren

-Het komend seizoen een volledige competitie kunnen spelen

-Op het Beach park flink afgemat worden

-Weer volop in de zaal gaan trainen

-Samenkomen in de Spont om lekker bij te kletsen en het gezellig te hebben met elkaar!

 

Wij wensen jullie allemaal een heel sportief en gezond 2021!!

 

Bestuur VC Tyfoon

Nieuwe maatregelen

Zoals we wellicht allemaal hebben meegekregen zijn vanavond nieuwe maatregelen bekend gemaakt.

Sporten boven de 18 jaar is niet toegestaan als er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden, en alle competities worden stilgelegd.

Dit betekent dat alle senioren trainingen en wedstrijden voor tenminste 4 weken niet doorgaan.

Jeugd trainingen gaan door, maar ook de jeugdwedstrijden liggen voor tenminste 4 week stil. Trainingen zullen op de gebruikelijke tijd en locatie plaatsvinden.
Kleedkamers zijn gesloten. Omkleden en douchen is niet mogelijk.
Voor de jeugdleden die bij de senioren teams trainen is de TC aan het kijken wat we kunnen faciliteren. Hier volgt later bericht over.

Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies om een niet-medisch mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Iedereen van 13 jaar en ouder draagt bij binnenkomst en vertrek van de sporthal een mondkapjes. Als de training start mag het mondkapje af.

Op dit moment zijn er nog veel vragen, ook voor ons als bestuur. Wij blijven in contact met de NeVoBo en zullen altijd de richtlijnen van de NeVoBo en het RIVM volgen.

Wij houden jullie via de mail en de website op de hoogte. Mocht je vragen hebben neem dan gerust contact op met het bestuur.

Dames 1 verliest van SSS.’70 DS 1 Thuis.

Zaterdag 10 oktober 2020, De wedstrijd begon om 17:30 Thuis in de Spont!
We gingen de wedstrijd in met volle moed en hadden erg zin in de wedstrijd! Maar helaas viel onze spelverdeelster Marjan uit tijden de warming-up en helaas zonder Marjan moeten doen. Lisa de puntentelling deed samen met de zoon van Marjan omdat Lisa ook geblesseerd was geraakt al eerder tijdens de training en er voor koos om deze wedstrijd over te slaan.

De eerste set verliep redelijk goed! Tyfoon kwam op voorsprong in de eerste set met 10-6, Daarna kwam SSS’70 terug en stonden we weer gelijk met 10-10. Al snel was de eerste set gewonnen door Tyfoon met 25-18.

De tweede set gingen we er ook weer vol voor maar SSS’70 speelde erg tactisch waardoor wij even moesten schakelen. Daarna liepen we redelijk gelijk op maar helaas speelde SSS’70 iets beter waardoor we de wedstrijd verloren met 22-25.

De derde set was erg spannend omdat we graag wouden winnen, de derde set was erg lastig omdat hun gelijk een sterke serveerster er in hadden staan waardoor we gelijk wat achter kwamen te staan, later die set kwamen we weer redelijk dicht bij SSS’70 maar lieten we dit alweer gauw vallen, waardoor de tegenstanders op redelijke voorsprong kwamen. Waardoor deze set al gauw verloren was.

De vierde set met volle moet er tegen aan! Omdat we deze set niet wouden verliezen maar wouden winnen omdat het de beslissende was voor een 5 setter! Helaas was dit niet het geval, maar verloren we de set van SSS’70 wat we erg jammer vonden!

Helaas was dit voor de komende tijd de laatste wedstrijd door de nieuwe maatregelen van het RIVM. We zijn nu ook op Instagram te volgen @tyfoondames1 we gaan hier nieuws op delen van ons als team zijnde!

Geen trainingen in de herfstvakantie

In verband met de herfstvakantie vervallen op dinsdag 13-10 en donderdag 15-10 voor alle teams de trainingen.

Nieuwe derby valt kant op van Tyfoon.

Nu al de meest bekeken derby in de geschiedenis van Tyfoon. We hebben voor en in Corona tijd nog nooit zoveel publiek gehad. Dit allemaal mede mogelijk gemaakt door de livestream via de facebook van VC Tyfoon waardoor in alle hoeken van Nederland DEZE derby gevolgd kon worden. 

Nadat alle kennismakingen met bekenden geweest waren kon de wedstrijd beginnen. Het inlopen en inslaan werd zoals nog altijd verloren door de heren van Tyfoon, maar Tyfoon weet inmiddels dat dat geen graadmeter is voor hoe de wedstrijd zal verlopen.

De start van Tyfoon was eigenlijk weer niet zo best en leek een beetje een déja-vu van de wedstrijd tegen Veracles. Het wilde te graag en liet zich ook aftroeven door het zakelijke en effectieve spel van de Veendammers. Naarmate Tyfoon toch wat grip op de wedstrijd leek te krijgen, was de achterstand te groot en werd de set vakkundig afgemaakt door Flash.

De heren van Tyfoon kwamen toch meer in de wedstrijd, maar bleef moeite hebben met het spel van de Veendammers. Doordat er ook wat foutjes gemaakt werden door de tegenstander werd op het nippertje de 2e set gewonnen door Tyfoon en trok het daarmee de stand gelijk.

Set 3 leek wat een kopie van de eerste te zijn. Het gemak waar Flash de punten aanéén reeg en het harde werken voor de punten vanuit Tyfoon kant, resulteerde in setwinst voor Flash Veendam.

In set 4 slopen er wat fouten in het spel van Flash en kreeg Tyfoon meer en meer grip op de wedstrijd, toch kon het in de set niet de genadeklap uitdelen en bleef het tot het eind toe gelijk op gaan. Met een leep balletje op de achterlijn bij de Veendammers, eentje die alle Tyfoon-aanhangers op de livestream al zag aankomen, werd de 4e set toch gewonnen met 27-25.

Zoals zo vaak al gebleken is en blijft de 5e set een lot uit de loterij. Flash sloeg het eerste gaatje, maar nadat een achterstand werd goedgemaakt door Tyfoon ging het geruime tijd gelijk op. Op het laatst ging het op en neer en kwamen er matchpoints voor beide partijen, maar gelukkig voor Heren 1 Tyfoon viel het hun kant op en won het de 5e set met 19-17 en daarmee winst in deze nieuwe derby.

Heren 1 wil graag iedereen bedanken die hen gesteund heeft via de livestream en zijn of haar zaterdagavond met ons heeft doorgebracht in de huiskamers of andere plekken.

Ondanks alle onzekerheden die er momenteel zijn in Nederland en het sporten hopen we over 2 weken weer te mogen aantreden in thuishaven de Spont. De hoogste bieder kan zichzelf een eersterangs plekje verschaffen…….achter ons telbord.

Eerste 4-0 overwinning voor Heren 1

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver, Tyfoon Heren 1 mocht aantreden tegen Zwolle. De scheidsrechter had er zin in en wilde het liefst beginnen met inslaan bij het betreden in de zaal door de heren. Hij had alleen niet gezien dat Tyfoon eerst 15-20 minuten buiten had staan kou kleumen, omdat er nog geen plek was in onze prive-kleedkamer.

Nadat we ons toch eerst mochten warmspelen werd de scheidsrechter ‘omgekocht’ (lees bedankt), in het kader van ‘week van de scheidsrechter’. Hij mocht vandaag het klusje in zijn eentje klaren en hoefde het doosje Merci dus niet te delen met zijn tweede scheidsrechter. 

De wedstrijd:

In de eerste set was het voor beide teams wat aftasten hoe er gespeeld werd en wat beide in huis had. Nadat de servicedruk wat toenam van de kant van Tyfoon en er meer fouten slopen in het spel van Zwolle, ging de eerste set richting de Heren van Tyfoon.

De tweede set begon eigenlijk pas echt rond de stand van 20-20. De motor werd aangezet door Tyfoon en de set werd alsnog vakkundig binnen gehengeld.

In de derde set werd snel een voorsprong gepakt en werd, ondanks wat dalen van Tyfoon, niet meer losgelaten. Een 3-0 voorsprong was een feit.

Als in de 4e set Rik-uitschuif-arm-Schuurman met een pancake redding voor de dag komt, dan kan het ook niet anders dan dat de 4e set ook door Tyfoon werd gewonnen.

De overwinning lijkt, net als de hele sfeer momenteel rond het volleybal, wat klinisch en kil. Desalniettemin kon Heren 1 in ieder geval een paar uur genieten dat het de ranglijst van de 3edivisie heeft aangevoerd en ging het blij terug naar Knoal met 5 punten in de pocket.

Dames 1 wint ook in Exloo

Dames 1 wint ook in Exloo 

Zaterdag 3 oktober ging dames 1 met mondkapjes op pad naar Exloo.Helaas mocht er geen publiek komen, maar omdat er 1 ouder moest rijden had die geluk en was hij de enige getuige.De wedstrijd voor ons liep erg uit dus in de kleedkamer werd een nieuwe TikTok hit bedacht en uitgevoerd, maar goed dat we zoveel tijd hadden, want niet iedereen was er heel bedreven in.
Dus ja mensen binnenkort gaat Dames 1 op TikTok en op Insta dus volg ons.We traden aan zonder onze trainer/coach Kars, maar na een verhitte discussie over wat positie 1 is stuurde invalcoach Carolien toch maar de volgende speelsters het veld in.Marjan mocht starten met service en ook Simone, Janemieke, Merel, Lisa en Anouk betraden het veld en hadden er zin in, want de scheids was alvast omgekocht met heerlijke chocolaatjes vanwege ‘de week van de scheidsrechter’.We scoorden gelijk een paar punten maar lieten daarna OSR weer terugkomen en zo gingen de punten over en weer. Toch bleven we netjes passen, kon Marjan haar aanvalsters bedienen en hadden we soms even moeite om het punt te maken.Maar de aanwijzingen vanaf de kant werden goed opgevolgd en de oefening van Kars met 2 pionnen kwam uit de verf. Ook al rekenen we prikken met links even goed. En zo trokken we deze set naar ons toe met 20-25.De 2e set begonnen we in dezelfde opstelling, maar ja we waren even niet wakker en stonden in no-time fors achter. In de time out werd er toch even wat stemverheffing gebruikt en ging het team weer gemotiveerd het veld in.Merel had passend weer alles onder controle, Simone gooide er power in, op mid waren Anouk en Janemieke zeer alert bij het net en Lisa die prikte er op los. Helaas vond haar vinger dat niet zo leuk. Na een mooie service serie gaf Lisa op, maar niet getreurd we hebben dan Claudia die stond te trappelen om in te vallen.Zo waren we inmiddels weer bij OSR en liepen we met de punten weer mooi uit. De set pakten we dan ook redelijk makkelijk met 18-25.De 3e set kwam Susanne erin voor Marjan, die het coach stokje van Carolien overnam waardoor ook Anouk de kleppertjes op de bank op zocht om voor een beetje lawaai te zorgen.En wat een set was dit, bijna geen fout gemaakt dus we pakten de tegenstander in met 11-25.
De 4e set begonnen we goed, maar zakten toch even weer in, maar met een peptalk van Marjan vlogen we weer door het veld en gaven we aan het eind nog wat lullige puntjes weg.Maar toch ging ook deze set naar ons met 18-25. Dus onze eerste 4-0 zege die met Tammo #Toueemtammo en een vreugde dansje werd gevierd. Het bleef nog lang onrustig in Exloo en hadden de schaapjes in de schaapskooi een korte nacht. 

Volgende week zaterdag mogen we weer thuis spelen om 17.30 tegen SSS’70 die tot op heden bovenaan zit dus we gaan er volle bak tegenaan. 

Helaas zonder publiek, maar wij beloven weer een verslag te maken en wie weet zie je ons op TikTok en Insta verschijnen.

Take Care!

Heren 1 maakt het Veracles toch nog lastig

De eerste thuiswedstrijd stond afgelopen zaterdag op het programma en daarbij ook de eerste wedstrijd op ons nieuwe Centre Court. Het begon vanuit Veracles met een vakkundig lesje in kracht en techniek tijdens het inslaan, waarbij zichtbaar werd hoe het niveau in de 3edivisie ook kan zijn. Namens ons het excuus aan Heren 3 voor alle overgevlogen ballen, wij zullen de volgende keer aan die kant staan en dan zal er beduidend minder ballen jullie kant op komen.

Nadat we met vol enthousiasme de wedstrijd begonnen, stonden we toch binnen no-time met 0-2 achter. Veracles speelde gedecideerd, scoorde makkelijk en had een gigantisch blok aan de overkant van het net staan. Daar stond bij Tyfoon Heren 1 tegenover dat er te veel persoonlijke fouten werden gemaakt en het te weinig servicedruk had. Waarbij Tyfoon de fouten last naar beneden ging en wat meer gescoord werd, leek het alsof er wat zand in de motor van de Lange Groenen kwam. Een gigantische voorsprong werd door Tyfoon bijna verspeeld, maar alsnog op het nippertje werd de 3e set binnengehaald. Op vechtlust pakte het ook gewoon brutaal de 4e set, waardoor de wedstrijd naar een beslissende 5e ging. In deze set kwam toch de kwaliteit van de studenten uit Groningen boven drijven en liepen de Heren van Tyfoon eigenlijk de gehele set achter de feiten aan en kwam setwinst (en daarbij winst in de wedstrijd) nooit echt in zicht.

Heren 1 vond al snel berusting in de nederlaag en wist het dat het vandaag ook gewoon 2 punten gewonnen had.

Dinsdag wordt er weer hard getraind en zal het zich gaan klaarmaken voor de wedstrijd in en tegen Zwolle.

Dames 1 wint de eerste thuiswedstrijd

Met een klein clubje publiek en de winst van vorige week nog in ons achterhoofd, begonnen enthousiast klappend aan de langverwachte eerst thuiswedstrijd tegen DOS dames 1.

Tijdens de eerste set waren de teams aan elkaar gewaagd. Het stuivertje werd continu gewisseld. Met een paar keer een mooi blok en een slim balletje aan de kant van Tyfoon werd de set uiteindelijk toch nog binnen gehengeld met een spannende uitslag van 25-23.
De tweede set begonnen we sterk; weinig fouten en een goeie servicedruk maakte dat we een mooie voorsprong konden behouden. Deze set wonnen we met 25-17.
De derde set waren we de draad volledig kwijt. Terwijl bij ons vrijwel alles in de soep liep, had DOS juist de verdediging aangescherpt. Er werd niet meer gescoord waardoor we deze set verloren met 12-25.
Gauw de derde set vergeten en de vierde set werd weer met frisse moed gestart, desalniettemin zat er in beide teams niet veel puf meer. Een rommelige set van beide kanten, maar toch nog winst met een mooie uitslag van 25-19.

Een wedstrijd met ups en downs, maar toch weer vier punten in de pocket!

De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 3 oktober tegen O.S.R. Dames 3 in Exloo. 

Quinto D2 – Tyfoon D1

Afgelopen vrijdag was het zover; onze eerste competitiewedstrijd bij Quinto in Westerbork.
Omdat Kars verhinderd was ging Judith mee als coach in ‘t bussie.
Conform de Corona regels begonnen we ingetogen aan de wedstrijd. Van beide kanten werd er een beetje afwachtend gespeeld, maar toch wonnen we overtuigend met 16-25.

Op naar de tweede set. Met vooral een goede servicedruk konden we vanaf het begin af aan een ruime marge opbouwen, waardoor we geen moment in gevaar kwamen en de set eenvoudig wonnen met 10-25.

Toch was het advies van de coach om minder afwachtend te spelen, dus met meer lef én meer pit.
In de praktijk bleek dat niet helemaal te werken. We liepen steeds achter de feiten aan, gingen zelf fouten maken en lieten Quinto in het spel komen. Erg jammer, waardoor we deze set verloren met
25-22.

We waren niet van plan er een lange pot van te maken, met overtuigend spel, goede servicedruk en leuke aanvallen werd deze set gewonnen met 11-25.
De eerste vier punten in de pocket!

Toen gauw naar de kantine waar we de overwinning gingen vieren met een heerlijke bittergarnituur! Komende zaterdag staat onze eerste thuiswedstrijd gepland tegen DOS om 17.30 uur.